Sam&Falko

Hip-Hop Duo

Breakweek

SAM_0720Zes jaar geleden vroeg Falko aan Sam: “Yo gast, waarom zitten we in de zomer alleen maar lui op bank terwijl we dan juist alle tijd hebben om te trainen?”. Sam gaf hem gelijk en zo kwamen ze op het idee een breakdance zomerkamp te organiseren, dit noemden ze de Breakweek.

De Breakweek pakte verrassend goed uit en deze zomer(2014) heeft alweer de zesde editie plaatsgevonden. Omdat de groep elk jaar groter werd, is dit jaar de groep in tweeën gesplitst en zijn er zo twee Breakweken georganiseerd.

Normaal gesproken zien de b-boys en b-girls(breakdancers) elkaar één uur in week terwijl ze bij de Breakweek 4 of 5 dagen lang met elkaar optrekken. Dit zorgt ervoor dat iedereen zich sneller ontwikkelt en misschien nog wel belangrijker is het sociale aspect.

Omdat er opeens tijd is om goeie gesprekken te voeren en grappen uit te halen bij elkaar, groei je naar elkaar toe binnen een paar dagen. We proberen met z’n allen er een zo leuk mogelijke week van te maken en volgens Sam&Falko en verschillende leerlingen is het dan ook de leukste week van het jaar.

Maar hoe ziet zo’n week eruit? Een dagje naar het strand of het zwembad, een breakdance film kijken, een barbecue, een show voor familie en vrienden maar vooral natuurlijk trainen, trainen en trainen in de zaal. En dit jaar hielpen b-boy Oniz(Zino Ainsley) en b-boy Brutus(Marten Leerkamp) van de Skill Dealers Crew daarbij, door het geven van een workshop. Foto’s van de Breakweek zijn hier te zien.