Sam&Falko

Hip-Hop Duo

Workshops

DSC00035Rap en Breakdance lijken voor de meeste mensen erg onbereikbaar op het eerste gezicht. Ons doel met een workshop is om iedereen te laten zien dat dit niet zo hoeft te zijn. Net als iedereen zijn wij ook begonnen bij nul en leren gaandeweg steeds meer. We nemen je mee naar de basis en het eindstation dat bepaal jij!
Omdat rappen en breakdance allebei zo creatief zijn, ben je erg vrij in je mogelijkheden en kan je niks fout doen. Wij willen jou inspireren om je eigen teksten te schrijven en je eigen moves te creëren.

We geven workshops aan alle leeftijden en verschillende niveaus. Het is erg leuk voor scholen, organisaties, verenigingen en partijtjes die eens iets anders willen doen. Contact via sam-falko@live.nl

Workshop Rap:

In deze workshop late971697_520400574698078_454533707_nn we je de muziek voelen en begrijpen hoe het in elkaar zit. Vanuit daar leren we je een pakkende rap-tekst aan die lekker over die muziek loopt. Als de tekst lekker loopt gaan we deze analyseren op papier door te kijken welke woorden rijmen en waar de rijmwoorden vallen.

We laten je zien hoe wij deze tekst hebben geschreven en leren je verschillende tools die je helpen bij het schrijven van een eigen tekst. Aan het eind van de workshop heeft iedereen zelf een stukje geschreven die hij/zij mag laten horen. Wij zijn benieuwd naar jouw tekst!

In een vervolg op deze workshop leren we je meerdere manieren een tekst aan te pakken en om tot een onderwerp te komen. We leren je rappen op verschillende beats en het gebruik van verschillende flow patronen. Ook het presenteren van je tekst is erg belangrijk.

 

Workshop Breakdance:

De 485352_474198375984965_840487251_nworkshop begint met een korte demonstratie zodat iedereen een beeld heeft van breakdance. In deze workshop leren we de groep een choreografie aan waarmee ze direct het podium op zouden kunnen.

Ze leren toprocken (het staand dansen op de muziek), floorwork (bewegingen met handen en voeten bij de grond), trucs en verschillende freezes zodat iedereen al een begin kan maken aan een eigen style. Je zult versteld staan van de moves die je al doet na een les.

In een vervolg workshop gaan we dieper in op al deze hoofdstukken en willen we iedereen het vertrouwen meegeven om een eigen solo in elkaar te zetten en aan elkaar te laten zien.

DSC00053